Mer om Pia Lindhe Rudolf

headerpia2

I mitt arbete som journalist träffar jag många olika människor och har förmånen att få höra deras berättelser. Det är en ansvarsfull utmaning att få förmedla dessa berättelser till andra. Att få det förtroendet och att få möta en annan människa på djupet är magiskt.

Jag tror att ju fler människor man möter, ju mer man lär om andra, desto mer nyfiken blir man. Möten ökar förståelsen för andra människor och världar. Det spelar ingen roll om det är känd eller okänd du möter. Varje möte är unikt och berikar. Du behöver inte hålla med eller förstå, men du får inblick i en annan värld än den du lever i.

Jag är utbildad i journalistik och har arbetat som journalist sedan 1992. Under mina år som journalist har jag haft många roller och gjort många typer av program inom radion: nyheter, samhällsmagasin, kultur- och nöjesprogram och dokumentärer. För mig har samtalet och mötet alltid varit det mest berikande i mitt yrke. Om det är en personlig känslig dokumentär eller en fartfylld intervju med glimten i ögat spelar inte så stor roll. Det är lyhördhet, engagemang och förmåga att ifrågasätta det självklara som skapar en bra intervju.

Jag har haft många roller som journalist. Programledare, reporter, producent och redaktionell arbetsledare. Jag har arbetat som anställd och även drivit mitt eget produktionsbolag Pila Media.  Med åren har jag skaffat mig stor erfarenhet i det redaktionella arbetet, men jag har även utvidgat mitt kunskap genom att utbilda mig vidare inom bildbehandling och fotografi. Det har gett mig ytterligare en uttrycksform och vidgat min tanke när det gäller kommunikation.

Att både vara journalist och fotograf är en stor fördel i mina redaktionella produktioner. Jag kan ge mina arbetsgivare en helhetslösning och det blir förstås kostnadseffektivt  eftersom de slipper skicka både en journalist och en fotograf på uppdragen. Jag är två saker i ett om man säger så :)

Jag arbetar även med produktion av utbildningsfilmer. Jag arbetar tillsammans med ledande företag inom  e-learning och är ofta programledare och speakerröst i olika produktioner. Jag har även skrivit manus till en utbildningsfilm för Skolverket.

Sedan 2016 är jag anställd som kommunikatör på Västerås stad. Under mina år på staden har jag arbetat med intern och extern kommunikation av både strategiskt och operativt slag. Jag har till exempel haft ansvar för flera stora utvecklingsområden och projekt – samordnare med utvecklingsansvar för stadens sociala mediekanaler, utveckling av och producent/redaktör/reporter för Västeråspodden och stadens ljudvandringar i appen Västeråsguide samt kommunikationsansvarig för stadsutvecklingsprojektet Kopparlunden. Jag gör även mycket film och har utbildat både kollegor och verksamheter i filmproduktion och storytelling.

Jag har arbetat på:
Sveriges Radio P3, Sveriges Radio P4, Sveriges Television, Rix FM, Mix Megapol, Photografen, Västerås stad

Jag är utbildad inom:
journalistik, fotografi, bildbehandling, retorik och juridik. Jag har även utbildats i intervjuteknik av John Sawatsky. Han är en kanadensisk författare och journalist som blivit känd världen över för sin intervjuteknik.

Jag har även:
varit gästföreläsare i media- och kommunikationsvetenskap på Mälardalens högskola.

© 2022 Pila Media | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress